atomika-mathimata-alexander-1Οι δάσκαλοι της Τεχνικής Alexander (ΤΑ) - έχοντας ολοκληρώσει το τριετές πρόγραμμα σπουδών πλήρους φοίτησης ( 1600 ώρες ) σε κάποιο από τα διεθνώς αναγνωρισμένα  εκπαιδευτικά κέντρα - είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν και να επισημαίνουν τα νοητικά και σωματικά μοτίβα περιττής έντασης που καταπονούν τον μαθητή και να ενθαρρύνουν λεπτές αλλαγές στον οργανισμό του έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ελευθερία στην κίνηση και ο οργανισμός να λειτουργεί σαν ολότητα πιο φυσικά και αποτελεσματικά.

Προφορικά και μέσα από ένα πολύ εξειδικευμένο άγγιγμα, ο μαθητής  καθοδηγείται στην καλλιέργεια της κιναισθητικής αντίληψης και αποκτά το βίωμα της ισορροπίας, αρμονίας, ελαφράδας, επέκτασης και γαλήνης.

atomika-mathimata-alexander-2Η διδασκαλία της Τεχνικής Alexander γίνεται αναφορικά με πολύ απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως περπάτημα, κάθισμα στην καρέκλα και σήκωμα από αυτήν, μεταφορά ενός αντικειμένου κ.α.  Ήδη σε αυτές τις βασικές κινήσεις είναι εμφανείς οι αυτοματισμοί περιττής έντασης, που έχοντας γίνει πια δεύτερη φύση, δεν τους αντιλαμβανόμαστε. Επίσης ο δάσκαλος μπορεί να δουλέψει με τον μαθητή και σε εξειδικευμένες δραστηριότητες, όπως το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου, τον χορό, ένα θεατρικό ρόλο, την απαγγελία, το γράψιμο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, κ.α.

Το μάθημα είναι ένα είδος εργαστηρίου όπου δάσκαλος και μαθητής διεξάγουν έρευνα, την οποία ενσωματώνει ο μαθητής σταδιακά στην καθημερινή του δραστηριότητα.

Η αξιοποίηση και μεταφορά αυτής της γνώσης στην κάθε στιγμή είναι ο στόχος της Τεχνικής Alexander.

Eπίσης ομαδικά μαθήματα υπό μορφή σεμιναρίων και τακτικών εβδομαδιαίων μαθημάτων.

64-facebook  64-twitter