ΤΕΧΝΙΚΗ ALEXANDER ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι ανακαλύψεις του F.M. Alexander αναγνωρίστηκαν και υποστηρίχθηκαν από διανοούμενους και καλλιτέχνες που υπήρξαν και οι ίδιοι μαθητές του, όπως ο Sir Henry Irving, ο George Bernard Shaw, ο Aldous Huxley και ο John Dewey.

Σήμερα η εισαγωγή της Τεχνικής Αlexander (TA)στην εκπαίδευση είναι ευρεία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

New York University (N.Y), Julliard School ( N.Y.), Berkeley College of Music (Berkeley ), Department of Performing Arts  Folkwang Hochschule ( Essen) , Universität der Künste ( Berlin ), Royal Academy of Dramatic Art (London) , Theater School of New Dance Development (Amsterdam), Royal College of Music (London).

Έρευνες για τα αποτελέσματα της ΤΑ σε Μουσικούς και Αθλητές έχουν διεξάγει ο Dr Wilfred  Barlow, o Chris  Stevens και Prof. Frank Pierce Jones.

ΤΕΧΝΙΚΗ ALEXANDER ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ο Nikolaas Tinbergen, διακεκριμένος με Βραβείο Nobel Ιατρικής/ Φυσιολογίας κατά την ομιλία αποδοχής του βραβείου παρουσιάζει την Τεχνική Alexander και την προτείνει σαν μια εκλεπτυσμένη μέθοδο αποκατάστασης για όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος, όπως ρευματισμοί, υψηλή πίεση, αναπνευστικά προβλήματα, διαταραχές ύπνου και πέψης  (Ethology and Stress Diseases. N. Tinbergen 1973)

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British  Medical Journal ( Αύγουστος 2008 ) μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Southampton δείχνει ότι η Τεχνική Alexander παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη σε όσους πάσχουν από χρόνιους πόνους στην πλάτη.

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Νευρολογίας  αναφέρει την Τεχνική Alexander ως αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία για ασθενείς με προβλήματα ισορροπίας, ομιλίας, τρέμουλου και ανησυχίας. Αυτό προκύπτει απο έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο (Randomized Controlled Trial of the AT for Idiopathic Parkinson’s Disease. Stallibrass C., Sissons P. , Chalmers C. , 2002 )

Το 1937, 19 γιατροί και χειρουργοί παρατηρώντας τα οφέλη που είχε η Τεχνική Alexander σε ασθενείς που οι ίδιοι είχαν παραπέμψει στον F.M. Alexander έγραψαν στο British Medical Journal συνιστώντας επίμονα να περιλαμβάνεται η ΤΑ στην Ιατρική Εκπαίδευση.( B.M.J., 1937).

TEXNIKH ALEXANDER ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ανάμεσα στους διακεκριμένους επιστήμονες που αναγνώρισαν και υποστήριξαν με την έρευνά τους την Τεχνική Alexander συγκαταλέγονται ο Βιολόγος .J.E. Coghill, ο Ανθρωπολόγος R. Dart και ο Νευροφυσιολόγος Sir Charles Sherrington ο οποίος τιμήθηκε με το Nobel Ιατρικής το 1932 και σήμερα θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης Νευρολογίας.

64-facebook  64-twitter