Βίκυ Παναγιωτάκη

Alexander Technique Center - Head of Training

ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ / Πιστοποιημένη Καθηγήτρια Alexander TechniqueΗ Βίκυ Παναγιωτάκη γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ), Kλασσικό - Σύγχρονο Χορό  (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δ.Γρηγοριάδου), Παιδαγωγική του Θεάτρου και του  Παιχνιδιού  (Universität der Künste, Berlin) και Τεχνική Alexander (Ausbildungszentrum für F.M. Alexander-Technik, Berlin)  υπό τη Διεύθυνση του Daniel  McGowan. Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα Body Control  βασισμένο στην διδασκαλία του J. Pilates και έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια Αυτοσχεδιασμού, Βody Mind Centering,  καθώς και  Butoh  με τον Masaki Iwana.                                                     

Δίδαξε Χορό- Κίνηση – Αυτοσχεδιασμό στο Universität der Künste Berlin (UdK), Ufa-Fabrik Berlin,  Ευρωπαϊκό  Σχολείο  Staatliche Europaschule Berlin (SESB) και Tεχνική Alexander (TA) στο Dock 11- Berlin και  στις  δραματικές σχολές  Εθνικού Θεάτρου, Γ. Κιμούλη , Μοντέρνοι Καιροί , Δήλος , Θέατρο των Αλλαγών, Νew York  Acting Studio, Acting Anatomy Studio, Εργαστήριο  Άσκηση. Από το 2018 διδάσκει στη δραματική σχολή Νέο Ελληνικό Θέατρο, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με την Στέγη Χορού Λεμεσού.

Έχει παρουσιάσει την Τεχνική Alexander σε ακαδημαΪκά προγράμματα σπουδών (Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και Παιδαγωγικό Τμήμα  Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα,  ΕΚΠΑ).

Έχει διδάξει και εφαρμόσει την Τεχνική Alexander στο πλαίσιο θεατρικών παραστάσεων των F.P Steckel , Λ. Γιοβανίδη, Γ. Κιμούλη, Λ. Φιλίπποβα , Ε.Λυγίζου , Α.Πανταζάρα , Χ.Φραγκούλη , Σ. Γουλιώτη , Γ. Ονησιφόρου και Α. Κωνσταντίνου.

To 2020 ίδρυσε το Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων, Alexander Technique Center Athens.

 

Χαρίκλεια Γούναρη

Alexander Technique Center - Senior Teacher

Χαρίκλεια Γούναρη / Διδασκαλία Τεχνικής ΑλεξάντερΗ Χαρίκλεια Γούναρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο (Pierce College) το 1962 και ευθύς μετά μετέβη στο Λονδίνο για περαιτέρω σπουδές. Το ενδιαφέρον της για την τεχνική Alexander προέκυψε από ατομικά μαθήματα που είχε εκεί με την Jeanne (Day) Haahr και σύντομα το 1964 εντάχθηκε στο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Walter Carrington (ο οποίος 1936-1939 μαθήτεψε στο πρωτοποριακό σχολείο του Frederick Matthias Alexander). Δίδαξε την τεχνική Alexander στη Δανία αδιαλείπτως 1968-2009. Ήταν επικεφαλής σχολείου εκπαίδευσης δασκάλων τεχνικής Alexander στην Κοπεγχάγη και στην πόλη Aarhus της Δανίας 1979–1992. Ίδρυσε τις εκδόσεις Novis το 1995. Μετά τη συνταξιοδότησή της το 2009 μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Δανίας και Ελλάδας. Συνεχίζει τη διδακτική της διαδρομή με περιοδικά σεμινάρια στο κέντρο εκπαίδευσης δασκάλων τεχνικής Alexander στην Αθήνα.

 

Sharon Higginson

Alexander Technique Center - Moderator

Sharon Higginson / Διδασκαλία Τεχνικής ΑλεξάντερΔιδάχτηκα τα πρώτα μου μαθήματα Τεχνικής Alexander μεταξύ 1982 και 1986 ενώ ήμουν προπτυχιακή φοιτήτρια Θεάτρου στο Dartington College of Arts. Αυτό με οδήγησε στην εκπαίδευση δασκάλων στο Alexander Technique Training Centre Totnes, όπου αποφοίτησα το 1989. Στη συνέχεια εντάχθηκα στο Constructive Teaching Centre in Holland Park, του Λονδίνου για μεταπτυχιακή σπουδή.

Η επαγγελματική μου εμπειρία στο Newcastle-Upon-Tyne από το 1990 περιλαμβάνει τη διδασκαλία ιδιαίτερων μαθημάτων και τη διεξαγωγή μαθημάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ως επισκέπτρια λέκτορας στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne, το Workers Education Association και Newcastle College.

Από το 1999-2008 ήμουν βοηθός καθηγήτρια στο Alexander Technique Studio στο Wandsworth Common. Είμαι μέλος της Ομάδας Συντονιστών (Moderator) STAT, έχοντας προσκληθεί να συμμετάσχω το 2007.

Επί του παρόντος, υπηρετώ επίσης στην Eπιτροπή Eκπαιδευτικών Προγραμμάτων STAT. Είμαι μέλος της STAT από το 1989.

Συνεχίζω να διδάσκομαι την Τεχνικής Alexander από δασκάλους με υψηλή εμπειρία, να μοιράζομαι εμπειρία με συναδέλφους και να συμμετέχω σε μαθήματα επιμόρφωσης δασκάλων.

Έχοντας πάντα ενδιαφέρον για τον χορό και τον αυτοσχεδιασμό και μελετώντας μια ποικιλία δημιουργικών πρακτικών κίνησης, βρήκα μέσα από την Τεχνική Alexander τη σαφήνεια και την ενσωμάτωση που ήξερα ότι θα μου χρησίμευε ως ενοποιητικό μέσο, όταν εφαρμοζόταν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επέλεγα να εξερευνήσω.

Ζώντας στο αγροτικό Northumberland, συμμετέχω ως εθελόντρια σε ποικίλα προγράμματα θεατρικών τεχνών που βασίζονται στην κοινότητα, δουλεύοντας με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Αυτό το έργο παίζει σημαντικό ρόλο στην ισορροπία της ζωής μου, φέρνοντάς με σε δημιουργική επαφή με την τοπική μου κοινωνία.

Michael Parkinson

Alexander Technique Center - Mentor

Michael Parkinson / Διδασκαλία Τεχνικής ΑλεξάντερΓεννήθηκε στο Yorkshire  της Αγγλίας. Παίζει φαγκότο από 12 ετών και το 1968 επιλέγεται από την Εθνική Ορχήστρα Νέων της Μ. Βρετανίας.Συνεχίζει τις σπουδές του στη Guildhall School of Music and Drama (Λονδίνο,1970-73) και αμέσως μετά εντάσσεται στην Ορχήστρα του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου.

Eκπαιδεύεται και γίνεται δάσκαλος Τεχνικής Αlexander (TA) από τους Walter και Dilys Carrington, (Λονδίνο, 1979). 

Έχει διδάξει Τεχνική Alexander στο τμήμα μουσικής του Πανεπιστημίου του Graz (1991-1996).

Το 1996 ιδρύει το εγκεκριμένο από τη STAT «Alexander Technique Teacher Training Center Vienna “ όπου εκπαιδεύει δασκάλους ΤΑ  έως και σήμερα.

Ο Michael είναι Moderator της ATVD (German Affiliated Society) για το "Alexander-Technik Ausbildungszentrum München", Γερμανία.

Έχει διδάξει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ.

Πάντα πιστός στην αγάπη του για τη μουσική, συνεχίζει να παίζει σε ορχήστρες και σύνολα στην Βιέννη.

64-facebook 

64-instagram