Βίκυ Παναγιωτάκη

Alexander Technique Center - Head of Training

ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ / Πιστοποιημένη Καθηγήτρια Alexander TechniqueΗ Βίκυ Παναγιωτάκη γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ), Kλασσικό - Σύγχρονο Χορό  (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δ.Γρηγοριάδου), Παιδαγωγική του Θεάτρου και του  Παιχνιδιού  (Universität der Künste, Berlin) και Τεχνική Alexander (Ausbildungszentrum für F.M. Alexander-Technik, Berlin)  υπό τη Διεύθυνση του Daniel  McGowan. Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα Body Control  βασισμένο στην διδασκαλία του J. Pilates και έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια Αυτοσχεδιασμού, Βody Mind Centering,  καθώς και  Butoh  με τον Masaki Iwana.                                                     

Δίδαξε Χορό- Κίνηση – Αυτοσχεδιασμό στο Universität der Künste Berlin (UdK), Ufa-Fabrik Berlin,  Ευρωπαϊκό  Σχολείο  Staatliche Europaschule Berlin (SESB) και Tεχνική Alexander (TA) στο Dock 11- Berlin και  στις  δραματικές σχολές  Εθνικού Θεάτρου, Γ. Κιμούλη , Μοντέρνοι Καιροί , Δήλος , Θέατρο των Αλλαγών, Νew York  Acting Studio, Acting Anatomy Studio, Εργαστήριο  Άσκηση. Από το 2018 διδάσκει στη δραματική σχολή Νέο Ελληνικό Θέατρο, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με την Στέγη Χορού Λεμεσού.

Έχει παρουσιάσει την Τεχνική Alexander σε ακαδημαΪκά προγράμματα σπουδών (Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και Παιδαγωγικό Τμήμα  Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα,  ΕΚΠΑ).

Έχει διδάξει και εφαρμόσει την Τεχνική Alexander στο πλαίσιο θεατρικών παραστάσεων των F.P Steckel , Λ. Γιοβανίδη, Γ. Κιμούλη, Λ. Φιλίπποβα , Ε.Λυγίζου , Α.Πανταζάρα , Χ.Φραγκούλη , Σ. Γουλιώτη , Γ. Ονησιφόρου και Α. Κωνσταντίνου.

To 2020 ίδρυσε το Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων, Alexander Technique Center Athens.

Μυρτώ Αρεταίου

Alexander Technique Center - Named Assistant

Μυρτώ Αρεταίου / Διδασκαλία Τεχνικής ΑλεξάντερΗ Μυρτώ Αρεταίου γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Φοίτησε στην Γερμανική Σχολή Αθηνών και το 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές της  στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Γνώρισε την Τεχνική Alexander μέσα από τον χορό και το τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού στην Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη, μαθήματα κινησιολογίας με την χορογράφο Μαίρη Τσούτη, τραγούδι με την Χριστίνα Γιαννακοπούλου, την Λουκία Παλαιολόγου και την Ιωάννα Βρακατσέλη και σεμινάρια φωνής και κίνησης με την Μίρκα Γεμεντζάκη. Εκπαιδεύτηκε στην Τεχνική Alexander με τον Dan Armon στην “Schule für F.M. Alexander- Berlin” από το 2003 έως το 2007. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής της είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον τρόπο διδασκαλίας σημαντικών δασκάλων, όπως η Sibylle Haveman, ο Jehuda Kuperman και η Odyssee Gaveau. Aπό το 2008 διδάσκει ατομικά μαθήματα και σεμινάρια Τεχνικής Alexander στην έδρα της στην Αθήνα και στην Διεθνή Θερινή Ακαδημία του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Εθνικό Ωδείο, το Ωδείο Kodaly, το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Πιάνο Χωρίς Σύνορα». Έχει διδάξει σεμινάρια Τεχνικής Alexander στα πλαίσια  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος για την Αντιμετώπιση του Πόνου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Θέλοντας να διευρύνει τους ορίζοντές της και να συνεχίσει να εξελίσσεται στην διδασκαλία της τεχνικής, από το 2014 έως σήμερα παρακολουθεί ατομικά και ομαδικά μαθήματα με την Βίκυ Παναγιωτάκη.

Χαρίκλεια Γούναρη

Alexander Technique Center - Honorary Senior Teacher

Χαρίκλεια Γούναρη / Διδασκαλία Τεχνικής ΑλεξάντερΗ Χαρίκλεια Γούναρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο (Pierce College) το 1962 και ευθύς μετά μετέβη στο Λονδίνο για περαιτέρω σπουδές. Το ενδιαφέρον της για την τεχνική Alexander προέκυψε από ατομικά μαθήματα που είχε εκεί με την Jeanne (Day) Haahr και σύντομα το 1964 εντάχθηκε στο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Walter Carrington (ο οποίος 1936-1939 μαθήτεψε στο πρωτοποριακό σχολείο του Frederick Matthias Alexander). Δίδαξε την τεχνική Alexander στη Δανία αδιαλείπτως 1968-2009. Ήταν επικεφαλής σχολείου εκπαίδευσης δασκάλων τεχνικής Alexander στην Κοπεγχάγη και στην πόλη Aarhus της Δανίας 1979–1992. Ίδρυσε τις εκδόσεις Novis το 1995. Μετά τη συνταξιοδότησή της το 2009 μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Δανίας και Ελλάδας. Συνεχίζει τη διδακτική της διαδρομή με περιοδικά σεμινάρια στο κέντρο εκπαίδευσης δασκάλων τεχνικής Alexander στην Αθήνα.

Στέλιος Κατσατσίδης

Alexander Technique Center - Assistant

Στέλιος Κατσατίδης / Διδασκαλία Τεχνικής ΑλεξάντερΟ Στέλιος Κατσατσίδης είναι μουσικός και δάσκαλος της Τεχνικής Αλεξάντερ.

Aπο το 2007 μέχρι το 2011 παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα Τεχνικής Αλεξάντερ απο την Βίκυ Παναγιωτάκη στην Αθήνα. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του για δάσκαλος της ΤεχνιΑλεξάντερ κής το 2011 στη σχολή “Center for the Alexander Technique”στο Λονδίνο με τους Ellie και Peter Ribeaux όπου και αποφοίτησε το 2014. Κατά την διάρκεια των σπουδών του και μέχρι το 2016 έκανε ιδιαίτερα μαθήματα και σεμινάρια με τους Ted McNamara, Nelly Ben-Or, Alex Farkas, Avi Granit, Noam Renen, Shaike Hermelin, Dan Armon. Έχει διδάξει στο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου, στο SOAS World Summer Music School, στο Ηarrow Music Service.Είναι μέλος της Ένωσης Δασκάλων της Τεχνικής Αλεξάντερ στην Αγγλία (STAT) και διδάσκει την Αθήνα.

Σπούδασε ακορντεόν με τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ωδείο Φ.Νάκας στην Αθήνα και παρακολουθεί μαθήματα τζάζ με τον Γιώργο Αργυρόπουλο. Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες στην Ελλάδα όπως, Χ.Λεοντή, Β.Δημητρίου, Δ.Γαλάνη, Γ.Χαρούλη, Σ.Γιαννάτου, Mιχαήλ Μαρμαρινό('Δον Ζουάν',2016-17,Στέγη Γρ. και Τεχνών), Gadjo Dilo, Μ.Ασλανίδου, Κ.Χατζή, E.Τσαλιγοπούλου, Γ. Πλούταρχο, Γ.Ανδρεάτο, Μ.Τσέρτο, Γ.Ξηντάρη και άλλους.

Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με διάφορα μουσικά σύνολα παίζοντας σε χώρους και φεστιβάλ όπως Womad, Sfink fest(BE), Kings Place, BBC3 Radio, Union Chapel, Global(DK),Vortex Jazz Club, Cine Teatro Avenida (PT), Τhe Forge, Royal Academy of Music, Bloomsbury Festival, SOAS, Wilton’s Music Hall και άλλα. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Διδάσκει ακκορντεόν στο ωδείο Φ.Νάκας.

Lucia Walker

Alexander Technique Center - Moderator

Lucia Walker / Διδασκαλία Τεχνικής ΑλεξάντερΗ Lucia Walker μετά από τριετή εκπαίδευση από τους γονείς της Dick και Elisabeth Walker στο Alexander Teacher Training Center της Οξφόρδης, γίνεται δασκάλα Τεχνικής Αlexander (1987). Διδάσκει σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Συνεχίζει να εργάζεται ως καλλιτέχνης κίνησης  στον τομέα του αυτοσχεδιασμού, του Contact Impovisation και συνεργάζεται με μουσικούς, ηθοποιούς και χορευτές.

Η Lucia είναι μια  από τους τρεις οργανωτές του Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνικής Alexander το 2004  στην Οξφόρδη και Moderator σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα της STAT από το 2007.   Από το 2014  συνδιευθύνει στο Γιοχάνεσμπουργκ, ερευνητικά προγράμματα για τη διδασκαλία και μάθηση της TΑ καθώς και Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση Δασκάλων.

Η απόλαυση της αίσθησης της ζωτικότητας και ευζωίας που προκύπτει μέσα από την ΤΑ, και η επιθυμία να υποστηρίξει τους ανθρώπους να βρουν ακόμη πιο πολύ τον εαυτό τους και να τον εκφράζουν αβίαστα στους τομείς που έχουν επιλέξει στη ζωή τους, οδήγησε τη Lucia να γίνει δασκάλα της ΤΑ.

Michael Parkinson

Alexander Technique Center - Mentor

Michael Parkinson / Διδασκαλία Τεχνικής ΑλεξάντερΓεννήθηκε στο Yorkshire  της Αγγλίας. Παίζει φαγκότο από 12 ετών και το 1968 επιλέγεται από την Εθνική Ορχήστρα Νέων της Μ. Βρετανίας.Συνεχίζει τις σπουδές του στη Guildhall School of Music and Drama (Λονδίνο,1970-73) και αμέσως μετά εντάσσεται στην Ορχήστρα του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου.

Eκπαιδεύεται και γίνεται δάσκαλος Τεχνικής Αlexander (TA) από τους Walter και Dilys Carrington, (Λονδίνο, 1979). 

Έχει διδάξει Τεχνική Alexander στο τμήμα μουσικής του Πανεπιστημίου του Graz (1991-1996).

Το 1996 ιδρύει το εγκεκριμένο από τη STAT «Alexander Technique Teacher Training Center Vienna “ όπου εκπαιδεύει δασκάλους ΤΑ  έως και σήμερα.

Ο Michael είναι Moderator της ATVD (German Affiliated Society) για το "Alexander-Technik Ausbildungszentrum München", Γερμανία.

Έχει διδάξει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ.

Πάντα πιστός στην αγάπη του για τη μουσική, συνεχίζει να παίζει σε ορχήστρες και σύνολα στην Βιέννη.

64-facebook  64-twitter